מתכון:
מתכון לסלמון בקארי
המצרכים (ל-4 מנות):
2 כפות שמן
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות
מעט מלח
2 כפות משחת קארי ירוק או צהוב
1 קופסה (כ-400 מ"ל) חלב קוקוס
2 כפות רוטב סויה
1/2 1 כוסות מים
1/2 ק"ג פילה סלמון, ללא העור
2 באק צ'וי (כרוב סיני) קטנים חתוכים לחתיכות גדולות (או 300 גר' תרד בייבי)
1 לימון
להגשה –
חופן גבעולי כוסברה
1 פלפל אדום חריף (לא חובה)
פרוסות לימון
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד שמתרכך. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים את משחת הקארי ובוחשים. מוסיפים גם את הפלפל הצהוב, המלח, חלב הקוקוס, רוטב הסויה והמים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 10 דקות.
מוסיפים לסיר את עלי הפאקצ'וי וממשיכים לבשל עד שהם מתרככים מעט, 3-2 דקות. מוסיפים את הסלמון ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהאש.
חוצים את הלימון וסוחטים חצי ממנו לתוך התבשיל. חותכים את החצי השני לפרוסות דקיקות.
מפרקים את הדג קלות עם כף הגשה. מגישים את הקארי על אורז לבן. מקשטים בכוסברה ובפרוסות פלפל חריף ולימון.
רוצה ללמוד איך לאכול מנות משביעות וטעימות במיוחד ולרדת 5-10 קילוגרמים? כנסי לכאן לכל הפרטים על הסדנה לירידה במשקל ושינוי חשיבה