רוצה לקבל ממני עצה פרקטית לירידה במשקל? התחילי בלהוציא מהתפריט שלך בייגלה וכל מוצר שמכיל חיטה. למה? כי במוצרי חיטה מצוי מרכיב שנקרא עמילופקטין A . מדובר בסופר פחמימה שיש להמנע ממנה בגיל המעבר באופן נחרץ, ואפרט לך מדוע.
1. סופר פחמימה זו מקפיצה את רמות הסוכר בדם יותר מהר מסוכר רגיל! בגיל המעבר, כאשר את חווה ירידה בהורמון האסטרוגן וסובלת מחוסר איזון הורמונאלי , הסופר פחממה הזו גורמת להורמוני הרעב לעלות . בזמן שאת חווה שינוי הורמונאלי אשר משפיע על פיזור השומן בגוף, באופן שאחוז השומן הבטני עולה מ- 8 אחוז בממוצע ל-22 אחוז בממוצע, כל חתיכת עוגיה/ בייגלה/ ביס קטן מבורקס הופכים לשומן שנתקע באיזור הבטן.
2. פחמימה זו שמצויה בחיטה המעובדת נדבקת לדפנות המעי ומונעת ספיגה של ויטמינים ומינרלים. לכן, במיוחד בגיל המעבר כשהמטאבוליזם שלך מאיט את הקצב, את חייבת להפחית בחיטה ובפחמימה מסוג עמילופקטין A כדי לעזור לגוף לעבוד טוב יותר!
3. אם את אנמית וחסר לך b12 או ברזל, את וודאי סובלת מחולשה שמייצרת לך חשקים למתוק. במקרה כזה, גם אם את אוכלת מספיק חלבון בשביל b12 וברזל, החיטה שנדבקת לדפנות המעי מונעת מהברזל ו-b12 להיספג ובכך נוצרת החמרה בחולשה והחשק למתוקים רק גובר.
מעבר להמלצה להוציא מהתפריט באופן גורף חיטה, אני גם ממליצה לך המנע ממוצרים שמכילים תחליפי סוכר כמו מוצרי לייט ודיאט. אם את רוצה משהו מתוק, עדיף לבחור בסוכר רגיל במקום בתחליף, משום שהתחליפים רק מגדילים את החשקים למתוקים ופחמימות ואת נותרת רעבה עם חשקים גדולים בלי סוף!
רוצה ללמוד איך לאזן את ההורמונים בגיל המעבר ע"י תזונה נטו? לחצי על הכפתור וקבלי מידע על תכנית הליווי לירידה במשקל לנשים בגיל המעבר בשיטה הורמונאלית, תזונה שמאזנת את הורמון האסטרוגן, הלפטין והאינסולין וגורמת לירידה בשומן הבטני.